НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ | «ПЕРЕДОВІ СИСТЕМИ ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД»

НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ | «ПЕРЕДОВІ СИСТЕМИ ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЇ БУДІВЕЛЬ І СПОРУД»

З 28 по 30 травня на базі Луцького професійного коледжу будівництва та архітектури (Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури) проводилася навчально-практична конференція за програмою «Передові системи термомодернізації будівель і споруд» для майстрів виробничого навчання та викладачів спец. дисциплін закладів професійної (професійно-технічної) освіти зі всієї України у рамках проекту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

З вітальними словами до учасників конференції звернулись:

– Катерина Мірошніченко, експерт проекту.

– Наталія Матвіюк, начальник управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Зоя Парфенюк, директор навчально-методичного центру профтехосвіти у Волинській області познайомила присутніх із системою професійної (професійно-технічної) освіти Волині.

Володимир Шмігель, директор Луцького професійного коледжу будівництва та архітектури, презентував роботу навчального закладу в умовах воєнного стану.

Другий день роботи показав плідну співпрацю модераторів та учасників тренінгів і майстер-класів. Тренінг за програмою: «Послідовність виконання робіт при утепленні фасаду» провели:

– Валентина Ліщук, викладач спеціальних дисциплін;

– Володимир Березовський , майстер виробничого навчання.

До участі у тренінгу «Декоративне опорядження утепленого фасаду» активно долучилися майстри виробничого навчання з усієї України.

– Майстер-клас за програмою ««Сучасні підходи до термомодернізації будівель і споруд за допомогою матеріалів та технологій компанії Полімін» провів Ігор ГРИНЬКІВ, консультант компанії « Фомальгаут Полімін». Активна дискусія, запитання-відповіді свідчили про небайдужість учасників до теми.

Після плідної роботи на тренінгах і майстер-класах учасники познайомились із містом Луцьк. Екскурсовод провів пішу екскурсію по Старому Місту. Гості познайомилися із «Кликунами», відвідали Замок Любарта та Окольний Замок (підземелля).

У рамках роботи навчально-практичної конференції ще раз переконалися, що співпраця бізнесу та закладів професійної освіти є невід’ємною складовою якісного освітнього процесу.

Візит до профільного підприємства ПП «Рівнеспецбуд РСБ», спілкування із інженером Олександром Прокопчуком та виконробом Іваном Івановичем дали змогу ознайомитися з можливостями професійного навчання за сучасними технологіями термомодернізації будівель і споруд в комплексі. Не можливо виконати реконструкцію та оновлення старих будівель лише утепленням фасадів. Необхідно виконувати утеплення та заміну даху, заміну вікон на енергозберігаючі.

Не менш цікавим і захоплюючим став візит на будівельний майданчик ПрАТ «Сантехмонтаж 536». Виконроб Ігор Гіль детально розповів про впровадження енергоефективних технологій у новому будівництві та відповів на всі запитання, що цікавили учасників конференції.

Активна співпраця роботодавців та професійних закладів освіти завжди є взаємовигідною. Навчальний заклад має можливість залучати здобувачів освіти до виконання робіт за новітніми технологіями з реальними кар’єрними перспективами, а роботодавці матимуть змогу отримати спеціалістів із необхідними професійними навичками.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...