ТРИВАЄ ЗНАЙОМСТВО ІЗ ЗАКЛАДАМИ П(ПТ)О, ЩО ПРИЙМАЮТЬ УЧАСТЬ В ПРОЄКТІ З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ

ТРИВАЄ ЗНАЙОМСТВО ІЗ ЗАКЛАДАМИ П(ПТ)О, ЩО ПРИЙМАЮТЬ УЧАСТЬ В ПРОЄКТІ З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ

В рамках проєкту № 81298093 «Енергоефективний навчальний заклад. Термомодернізація закладів П(ПТ)О у рамках розроблених курсів енергоефективності. 2.0» #GIZ_ENEFEDU 2.0, що реалізується Благодійною організацією “Благодійний фонд “Людина”, за підтримки Міністерство освіти і науки України , а також Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Energy Efficiency and Climate Projects в межах більшого проєкту «Просування енергоефективності та впровадження Директиви ЄС з енергоефективності в Україні» (FEER) та фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), триває знайомство із учасниками, яких було обрано для реалізації термомодернізації.

Одним з таких закладів освіти є ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури», який стояв у витоків створення професійно-технічної освіти на Волині.

Училище було створено у 1951 році як школа механізації для підготовки робітничих кадрів сільськогосподарського профілю. З 1960 року навчальний заклад почав здійснювати підготовку робітничих кадрів для будівельної галузі. Розширення матеріальної бази дало змогу з 1 вересня 1969 року розпочати першими на Волині підготовку кваліфікованих робітників із середньою освітою. В 1970 році училище отримує назву МПТУ №2, а з червня 1974 року МСПТУ №2.

В 1978 році здано в експлуатацію два п’ятиповерхові учнівські гуртожитки. Через чотири роки, в 1982 році, запрацював новий учбово-лабораторний корпус на 960 учнівських місць. З вересня 1984 року училище перейменували в Луцьке середнє професійно-технічне училище №2. Відповідно до наказу Міністерства народної освіти УРСР від 16.07.1990 року за №158 училище одним з перших у країні було реорганізовано у вище професійне та розпочало впровадження ступеневої підготовки спеціалістів не лише в системі ПТО, а й освіти в цілому.

За період існування заклад освіти декілька разів змінював назву. З 2006 року отримав нинішню – ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури».

Тут проводиться підготовка кваліфікованих робітників за напрямками:

будівництво, деревообробка та декоративно-прикладне мистецтво (дизайн) за 16 професіями, а також фахових молодших бакалаврів за трьома спеціальностями: «Будівництво та цивільна інженерія»; «Лісове господарство»; «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація».

З 2021 року ДНЗ «Луцуьке ВПУ будівництва та архітектури» бере участь у проєкті «Професійне навчання з питань енергоефективності в Україні».

У вересні 2021р. були відкореговані навчальні плани з професій «Муляр; Монтажник систем утеплення;», «Столяр будівельний», «Слюсар-сантехнік, електрозварник ручного зварювання».

Викладачами були розроблені робочі програми із додаткових компетентностей; розроблені конспекти уроків; лекційні матеріали; презентації; придбані макети металопластикових вікон, металопластикових дверей; виготовлений стенд склопакетів: однокамерних, двокамерних; використовуються стенди послідовності виконання утеплення фасадів матеріалами ТМ Ceresit, Полімін.

Створено і використовується полігон для проведення практичних занять за компетенціями: «Передові системи термомодернізації будівель і споруд» та «Монтажник віконних та дверних конструкцій». Створена і використовується майстерня для проведення практичних занять за компетенцією «Ізолювальник з термоізоляції»; впроваджуються енергоефективні технології ТМ «ГРОЄ»

Завдяки участі училища в програмі у вересні-жовтні 2021р. працівники Луцького ВПУ будівництва та архітектури пройшли професійне навчання з питань енергоефективності в Україні у м. Київ (3 викладачі; 3 майстри в/навчання;) за програмами «Передові системи термомодернізації будівель і споруд»; «Монтажник віконних та дверних конструкцій»; «Ізолювальник з термоізоляції». Такі ж курси компанією було організовано і проведено у форматі он-лайн у вересні 2022р. Три викладачі і три майстри в/навчання пройшли підвищення кваліфікації для ефективного забезпечення реалізації проєкту, отримали відповідні сертифікати. Крім цього, за результатами співпраці покращена матеріально-технічна база та виконано термомодернізацію майстерні №2 (утеплення фасаду; заміна вікон; площа фасаду 180м.кв.)

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...