Вивчаємо дуальну освіту Німеччини

Вивчаємо дуальну освіту Німеччини

З метою вивчення досвіду у сфері професійної (професійно-технічної) освіти Німеччини в рамках проєкту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні» відбулася робоча поїздка освітян та роботодавців України до Німеччини на запрошення освітнього центру баварської економіки bbw gGmbH. Від Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури участь у робочій поїздці взяв директор училища Володимир Шмігель.

Поряд із знайомством з системою дуальної освіти Німеччини освітяни відвідали найбільшу німецьку освітню виставку Didacta, пройшли корисний тренінг від Ані Пфляум з командного розвитку на якому розібрали «Дерево життя» будь якої компанії, питання виникнення конфліктів та їх розв’язання тощо.

Надзвичайно корисним було знайомство та спілкування з цікавими, творчими та активними людьми, які роблять професійну освіту максимально наближеною до потреб роботодавців, вирішують складні завдання розвитку професійної освіти в умовах війни, тримають високу планку якості надання освітніх послуг.

 Керівник проекту Люмініці Попіч, координатор проекту в Україні Андрій Янів, тренер Марлен Вінтер, експерт з командного розвитку Ані Пфляум та усі причетні змогли своєю енергією дати потужний поштовх для подальшого розвитку співпраці освітніх закладів та роботодавців у плані реалізації дуальної освіти в Україні.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...