«ЕРАЗМУС+ ДЛЯ МОЛОДІ І СПОРТУ: ЯК ПИСАТИ УСПІШНІ ПРОЄКТИ ДЛЯ РОЗБУДОВИ ПОТЕНЦІАЛУ»

«ЕРАЗМУС+ ДЛЯ МОЛОДІ І СПОРТУ: ЯК ПИСАТИ УСПІШНІ ПРОЄКТИ ДЛЯ РОЗБУДОВИ ПОТЕНЦІАЛУ»

В межах кампанії конкурсів Еразмус+ Молодь&Спорт 2024 рр., Національний Еразмус+ офісом в Україні спільно з Міністерством молоді та спорту України, DG EAC Генеральним директоратом з питань освіти, молоді, спорту і культури, Європейським виконавчим агентством з питань освіти та культури (ЕАСЕА) та представниками успішних проєктів-переможців у сферах молоді та спорту провели вебінар «Еразмус+ для молоді і спорту: як писати успішні проєкти для розбудови потенціалу».

До заходу долучилось понад 160 учасників з різних міст України – представників молодіжних та спортивний організацій, закладів освіти, молодіжних рад, асоціацій, федерацій; центральних та державних органів влади; представники громадських, приватних та державних організацій.

З вітальним словом до учасників звернулись Філіп ВАН-ДЕПОЛЬ, Генеральний Директорат з питань освіти, молоді, спорту і культури (DG EAC), Європейська комісія; Наталія РАДЧУК, Міністерство молоді та спорту України; Світлана ШИТІКОВА, Національний Еразмус+ офіс в Україні. Всі спікери підкреслили вагомий внесок Європейського Союзу в підтримку сфер молоді та спорту в Україні через нові конкурси з розвитку потенціалу, що відкривають нові горизонти співпраці з ЄС.


Під час першої сесії про основні особливості конкурсів 2024 р. з розвитку потенціалу молоді та розвитку потенціалу спорту спікерами виступилиЛене МЕЙЕР, Європейське виконавче агентство з питань освіти та культури (ЕАСЕА), та Марк ПАТУЦЦО, Європейське виконавче агентство з питань освіти та культури (ЕАСЕА). Спікери презентували ключові вимоги до побудови консорціумів, цілі та завдання цих конкурсів та наскрізні пріоритети Програми, які мають бути обовязково враховані потенційними командами. Наприкінці спікери провели сесію спілкування з учасниками, надавши вичерпні запитання з актуальних питань.


Під час другої сесії, яка була присвячена презентації досвіду та порадам і рекомендаціям як написати успішний проєкт, Сара МАССІНІ, European Non-Governmental Sports Organisation – ENGSO, Ема ХАБУЛ, Olympic Committee of Bosnia and Herzegovina, Юлія ЄЛФІМОВА, Громадська організація «Центр Євроініціатив», Катерина ПРЯЖНІКОВА, Громадська організація «Розвиток та ініціативи» розповіли про свої історії успіхів в реалізації проєктів співпраці у сферах молоді та спорту. Спікери зосередили увагу на важливих питаннях побудови проєктів за робочими пакетами, процесам комунікації та підготовки заявок спільно з партнерами, а також підготували ключові рекомендації та лайфхаки для успішної участі в конкурсах.


Наприкінці заходу Світлана ШИТІКОВА та Катерина ЖДАНОВА, Національний Еразмус+ офіс в Україні, підвели підсумки вебінару та нагадали всім учасникамм про портал НЕО в Україні як допоміжний інструмент на різних етапах написання, подання та реалізації проєктів Еразмус+.

Запис вебінару модна переглянути нижче:

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...