ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ОБЛАСТІ

ЗАСІДАННЯ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ ОБЛАСТІ

Учора в стінах нашого училища ми радо вітали гостей – тут відбулося засідання регіональної ради професійної освіти області.

У роботі консультативного органу взяли участь перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, начальниця відділу з питань гуманітарної та соціально-культурної сфери виконавчого апарату обласної ради Галина Карнаухова, керівники професійно-технічних закладів і роботодавці.

Розглядалися різні питання: стан місцевого ринку праці у 2023 році, виконання цьогоріч обсягу регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів в освітніх закладах та прогноз показників регіонального замовлення на 2024 рік. Обговорили проблему виконання регіонального замовлення в закладах професійно-технічної освіти, що становить 91%, а це менше, ніж минулого року. Найбільше на зниження кількості учнів вплинули початок повномасштабного вторгнення та міграція за кордон.

Члени регіональної ради рекомендували збільшити регіональне замовлення на професії, що користуються найбільшим попитом у роботодавців: громадське харчування, деревообробне і швейне виробництво, сільське господарство.

І гарна новина – з 2024 навчального року нам, Луцькому ВПУ будівництва та архітектури, поновлять набір на фахового молодшого бакалавра на базі освітньо-кваліфікаційного рівня кваліфікованого робітника за державним замовленням.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...