Звіт МК викладачів природничо-математичних дисциплін

Звіт МК викладачів природничо-математичних дисциплін

Звіт МК викладачів природничо-математичних дисциплін

ЗВІТ МЕТОДИЧНОЇ КОМІСІЇ ВИКЛАДАЧІВ ПРИРОДНИЧО-МАТЕМАТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН ПРО РОБОТУ НАД ЄДИНОЮ МЕТОДИЧНОЮ ПРОБЛЕМНОЮ ТЕМОЮ: «Формування ключових компетентностей в учнів та студентів при викладанні природничо-математичних дисциплін в умовах інформатизації та комп’ютеризації навчально-виховного процесу»

За період з 2018 по 2023 навчальний рік робота методичної комісії викладачів природничо-математичних дисциплін була чітко спланована і узгоджена з планами роботи навчально-методичної ради та перспективного плану роботи училища.

Регулярно проводились засідання методичної комісії, на яких розглядались і обговорювались актуальні проблеми, над якими вони працюють, проводився посеместровий моніторинг рівня знань учнів, розглядалися результати діагностичних директорських контрольних робіт та напрацьовувалися заходи по усуненню недоліків.

Традиційно згідно плану роботи комісії викладачами були проведені предметні тижні з математики та фізики, природничих дисциплін, інформатики, фізичного виховання.

Систематично викладачі комісії беруть участь в обласних виставках «Творчі сходинки педагогів Волині» і займають призові місця та отримують відзнаки.

Так, викладачем природничих дисциплін Фаїною Гупало було підготовлено:

Диспут: «Що краще: дистанційне навчання або традиційна школа»

Інформацію про «Використання здоров’язбережувальних компетентностей на уроках біології з у рахуванням освітніх можливостей»

Урок: «Профілактика неінфекційних, інфекційних захворювань людини», який був опублікований в електронному збірнику НМЦ ПТО у Волинській області.

Підготовлений додаток до підручника з географії (І курс) був розміщений на сайті НМЦ ПТО у Волинській області.

Викладач фізики та астрономії Богдана Кушнірук брала участь у обласній секції викладачів фізики, астрономії та математики, що проходила у форматі творчої майстерні 14 квітня 2021 року, яке було присвячено темі «Формування ключових компетенцій здобувачів освіти ЗП(ПТ)О шляхом впровадження новітніх технологій навчання». Була відзначена на обласному конкурсі на кращий дистанційний курс ЗП(ПТ)О за роботу під назвою “Основи термодинаміки”.

Викладачі кафедри фізичного виховання Сергій Васюхник і Володимир Андросюк та викладач предмету «Захист України» Геннадій Пшонюк протягом вказаного періоду брали участь в обласних змаганнях та добились переконливих результатів.

Учні училища здобули перші місця на обласній спартакіаді серед закладів ПТО з легкої атлетики та шахів і друге місце в командному заліку в 2018 році. В 2019 році на обласній спартакіаді училищна команда учнів була першою з легкої атлетики, волейболу та в командному заліку. Зайняла 2 місце в 2020 році волейбольна команда. В 2021-2023 роках проводились заходи лише в межах училища і серед них:

1. Змагання з легкоатлетичного кросу.

2. Змагання «Козацькі забави».

3. Турнір з міні-футболу «Пам’яті Занюка М. Л.».

4. Збірна команда училища брала участь у змаганнях «Сокіл”, “Джура» та «Козацька наснага».

5. Змагання з настільного тенісу.

В училищі працювали секції з міні-футболу, волейболу та атлетичної гімнастики. Розпочали тренувальні заняття з бадмінтону. Проводились товариські зустрічі з волейболу між збірною командою училища і збірною командою батьків гімназії № 14 міста Луцька.

Заступник директора з НМР Тетяна Тєшаєва підготувала два навчально-методичні посібники, які були відзначені на традиційних обласних виставках «Творчі сходинки педагогів Волині» грамотами від управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації.

Викладач математики Володимир Корінчук представляв на обласній виставці науковий та навчально-методичний посібник на тему: «Організація наукової та навчально-методичної роботи в закладі професійно-технічної освіти». Запропонований автором посібник допоможе викладачам закладів вищої освіти І-ІІ рівня акредитації та закладам професійно-технічної освіти використовувати його у своїй роботі по написанню наукових статей, для практичного використання викладачами коледжів та училищ, а також студентами для написання наукових, дипломних та курсових робіт. Слід зазначити, що складом обласного журі цей методичний посібник визнаний кращим у своїй номінації.

Усі напрацювання, матеріали з досвіду роботи були викладені в наукових статтях та статтях, доповіддях, які були опубліковані в збірниках матеріалів міжнародних науково-практичних конференцій, організованих міністерством освіти і науки України, науковому журналі ЛНТУ «Компютерно-інтегровані технології: освіта, наука, виробництво», електронному збірнику НМЦ ПТО у Волинській області та фахових предметних і професійних журналах.

Голова комісії – Володимир Корінчук.

No Comments

Comments are closed.

Запитуйте нас...