МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ | 22 КВІТНЯ

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗЕМЛІ | 22 КВІТНЯ

Ми долучилися до обласного марафону, присвяченого Міжнародному дню Землі, на якому поділились досвідом про проведені заходи.

Під час проведення заходів присвячених Міжнародному Дню Землі в рамках обласного марафону слухачі і викладачі Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури поділились фотографіями  «Маминих квітів». Адже квіти мами найкрасивіші, найзеленіші. І ростуть на нашій українській Землі.

Слухачами нашого навчального закладу було підготовлено інформаційні картки «Проблеми довкілля». Багато дала Земля людям. А ми їй подарували парниковий ефект, озонові діри, сміття, зменшуємо біорізноманіття, впливаємо на клімат, змінюємо екосистеми. А ще сучасні війни.

Людство розвивається, досліджує, проектує і виробляє багато продуктів, матеріалів. І сьогодні ми використовуємо в своєму повсякденному житті багато виробів з пластику. Хтось за, хтось проти. Пластмаси є різні. Оскільки людина їх створила, то і повинна навчитись переробляти. Що ми і досліджували в рубриці «Моє екологічне хобі – друге життя матеріалів.» І дізнались, що з 5 пластикових  пляшок- можна виготовити одну футболку. А ще з пластику виготовляють упаковки, засоби будівництва, декоративні вироби, волокно для светра, утеплювач для спального мішка  і багато, багато іншого.

І все потрібно пакувати. А ще хочеться аби ця упаковка була гарна.  І тому ми зайнялись декором паперових пакетів на тему: «Бережімо Землю». Де  активну участь взяли учні відділення художніх ремесел: «Захистіть природу! Рятуйте Землю! Рятуйте планету!» Саме такі написи переважали на пакетах і сумках.

Але ми знаємо, що папір добре горить. Особливо на свіжому повітрі. Тому підготували плакати на тему: Пожежі в екосистемах. Де б пожежа не виникала, чи то в лісі, чи в степу чи на болоті. Пожежа завжди несе небезпеку її мешканцям, рослинам, грунтам, людям і Землі.

Бережімо нашу планету! Бережімо Землю. Це найбільше наше багатство.

Зі святом всіх! З Міжнародним Днем Землі!

Послухайте, як дихає Земля,

Як щирістю і ласкою розкрилась,

Немов маленьке сонне немовля,

Неначе мати, що над ним схилилась.

І навіть всі замовкли солов’ї,

Бо дихання Землі зачарувало.

Затихло все: замріялись гаї

І зорі з неба падать перестали.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...