НАВЧАЄМОСЬ НОВОМУ | #БІБЛІОТЕКА

НАВЧАЄМОСЬ НОВОМУ | #БІБЛІОТЕКА

Курси підвищення кваліфікації бібліотекарів у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти.

За час проходження курсів бібліотекарами училища було відвідано ряд цікавих занять, а саме:

  • Бібліотека в умовах Нової української школи.
  • Безпечне освітнє середовище: нові виміри безпеки.
  • Впровадження елементів STEM-технологій в освітній процес.
  • Професійний розвиток особистості у системі неперервної освіти.
  • Реалізація педагогічної підтримки учнів з особливими освітніми потребами в закладі освіти.
  • Сучасні виклики та формати роботи шкільної бібліотеки.

Відділом освітньої та інноваційної діяльності установи відкрито тематичну книжкову виставку «ВОЛИНСЬКА КОСАЧІВНА: Леся Українка, Олена Пчілка та родина Косачів у волинських першодруках творів, дослідженнях волинських науковців і краєзнавців».

Для бібліотекарів та освітян досить цікаво ознайомитися з внеском волинян у пошанування та популяризацію творчої спадщини цих відомих українок, їх життєвого шляху, унікального внеску в українську та світову культуру, увічнення пам’яті та використання в освітньому процесі сучасної школи.

На експозиції представлено понад 200 книжкових видань, буклетів, поштівок оформлено в експозиційних розділах. 

Також було відвідано заклади наших колег, а саме Бібліотеку-студію „ДіМ” та Волинську обласну бібліотеку для юнацтва.

Бібліотека ДІМ  ̶ це комфортна зона для проведення дозвілля різними категоріями населення. Тут обладнані читальні зали, ігрові зали, мистецький простір, приміщення для проведення семінарів та тренінгів, сенсорна кімната для занять діток із вадами розвитку та багато іншого. Бібліотека має досить гарний фонд дитячої та художньої літератури.

А ще 07 лютого на базі бібліотеки для юнацтва було проведено заняття для бібліотекарів, слухачів курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Його відкрила директорка Алла Єфремова, яка побажала присутнім успішної роботи, озвучила тенденції, що формують майбутнє бібліотек: «Час вимагає інноваційних підходів в організації використання бібліотечних приміщень, промоції читання. Створюємо ті можливості та активності для читача, які вимагає час. Необхідністю став перехід до надання цифрових послуг та організації віддаленого доступу до них. Бібліотекам варто зосередити зусилля на задоволенні зростаючих очікувань користувачів, які потребують високої якості обслуговування, швидкого отримування інформації у зручний спосіб. Соціальні потреби суспільства вимагають актуалізації бібліотечних фондів. Для покращення іміджу установ необхідна постійна демонстрація цінності бібліотеки для громади. Радимо активно співпрацювати з публічними бібліотеками та громадськими організаціями, спільно втілювати нові проєкти».

Бібліотекарі випробували себе у такій інноваційній формі роботи як квест. Квест-екскурсія бібліотекою була захоплюючою та інформаційною.

Модераторка заходу, методистка відділу освітньої та інноваційної діяльності Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Наталія Романюк підкреслила, що, як і раніше, бібліотеки залишаються відкритими для впровадження нових інформаційних технологій, постійного пошуку нових форми допомоги своїй країні у важкі часи, роботи під девізом «Співпрацювати, щоб розвиватися», щоб усіма зусиллями наближати день Перемоги.

З новими знаннями та досвідом повертаємося до роботи в улюбленій бібліотеці!

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...