НЕБЕСНА СОТНЯ – ГЕРОЇ, ЯКІ ЗМІНИЛИ ХІД ІСТОРІЇ

НЕБЕСНА СОТНЯ – ГЕРОЇ, ЯКІ ЗМІНИЛИ ХІД ІСТОРІЇ

Сьогодні викладач історії Віра Барановська провела в актовій залі загальноучилищний урок історії, присвячений подіям Революції Гідності і людям, які назавжди увічнили свої імена в історії. Це Герої Небесної Сотні. Їх – . Наймолодшому, Назарієві Войтовичу, було 17. Найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки.

“Наш обов’язок – пам’ятати та говорити про них. Без пам’яті не буде майбутнього. Це трагічні і водночас героїчні спогади про звичайних людей, наших сучасників, які жили поряд з нами, мали родини, мрії, плани. Людей різного віку, професій, політичних симпатій об’єднав Майдан, захист гідності та майбутнього власної країни.”

Герої Небесної Сотні прийняли перший переможний бій у війні, яка триває донині. І сьогодні ми вшанували памʼять учасників Революції Гідності хвилиною мовчання. Також схиляємо голови і перед їхніми відважними послідовниками – українськими воїнами, захисниками і захисницями, котрі так само жертовно принесли свої життя на вівтар нашої свободи. Світла пам’ять і вічна слава Героям!

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...