НЕХАЙ ЗВУЧИТЬ РІДНЕ СЛОВО!

НЕХАЙ ЗВУЧИТЬ РІДНЕ СЛОВО!

21 лютого – Міжнародний день рідної мови.

Сьогодні, 21 лютого, світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це особлива нагода пригадати значення та роль мови в житті кожного і кожної, а також визначити стратегії збереження та підтримки різноманітності мовних культур.

Міжнародний день рідної мови був започаткований ЮНЕСКО в 1999 році з метою підтримки мовного різноманіття та багатства культурного спадку, а також сприяння розумінню та толерантності між різними народами.

Сьогодні світ стикається з різними викликами у збереженні рідної мови. Зростання глобалізації та домінування деяких мов може загрожувати існуванню менш поширених мовних груп. Тому важливо підтримувати і розвивати рідні мови як частину культурної спадщини та ідентичності народів.

Україна, як і багато інших країн світу, святкує Міжнародний день рідної мови з особливою увагою. Українська мова, багата та виразна, є однією з найважливіших складових національної самосвідомості. Саме вона об’єднує українців у спільному бажанні зберегти свою культурну спадщину.

Нехай Міжнародний день рідної мови стане згадкою для кожного про значення та вагу мови в житті суспільства. Нехай він спонукатиме нас всіх до поваги, розуміння та підтримки різноманітності мовних культур, яка збагачує наш світ.

Тож плекаймо свою, щодня вдосконалюймо і любімо!

🧂🍲 Українська мова дозволяє пересолити борщ, переборщивши з сіллю.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...