Формуємо професійну компетентність і мобільність майбутніх фахівців

Формуємо професійну компетентність і мобільність майбутніх фахівців

28 вересня 2023року на базі ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури» відбулася обласна секція будівельних професій у якій взяли участь представники 9 навчальних закладів ПТО області.


Тема. Комплексний підхід до формування професійної компетентності і мобільності майбутніх фахівців.


Учасники секції ознайомилися з новими ДОС із професій. Викладач Торчиннського професійного ліцею Клімішин І.І. презентував освітню програму з професії «Верстатник деревообробних верстатів» при обговоренні якої розгорілася гаряча дискусія з питань оцінювання.
Керівник секції Старчевський Е.Е. провів аналіз результатів обласного огляду-конкурсу організації роботи ЗП(ПТ)О із формування енергоефективних та екологічних компетентностей у здобувачів освіти (за матеріалами конкурсу).


Викладач вищої категорії старший викладач ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури» Ліщук В.П. поділилася досвідом використання сучасних виробничих технологій як інструменту формування професійних компетентностей майбутнього кваліфікованого робітника та презентувала участь у проєкті «Професійне нанавчання з питань енергоефективності в Україні що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Майстер виробничого навчання Кравчук Л.А. у практичній частині секції презентувала технологію нанесення тонкошарової декоративної штукатурки механізованим способом. Значне зацікавлення викликала презентація методиста НМЦ ПТО Карпевич-Ящук М.М. “Мовна та мовленнєва компетентності як складові комунікативної компетентності здобувача професії будівельного профілю”.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...