ЯКИМ МАЄ БУТИ СУЧАСНИЙ УРОК СЛОВЕСНОСТІ

ЯКИМ МАЄ БУТИ СУЧАСНИЙ УРОК СЛОВЕСНОСТІ

Про актуальні питання покращення якості освітнього процесу в сучасних умовах, використання ефективних методик та технологій на уроках словесності спілкувалися викладачі української мови та літератури на засіданні обласної секції, яка відбулася 14 березня 2024 року на базі ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та літератури».

Гостей училища привітав директор, Володимир Шмігель, який наголосив, що мова-це код нації, і саме на уроках словесності здобувачі освіти закладють основу розуміння і усвідомлення цінності і краси рідної мови. Мирослава Карпевич-Ящук, керівник обласної секції, методист НМЦ ПТО у Волинській області презентувала учасникам секції методи і форми розвитку критичного та креативного мислення на уроках української мови та літератури. Викладачі словесності закладів П(ПТ)О області щедро ділилися власним досвідом використання дієвих методик, демонстрували цифрові застосунки, які мотивують учнів до опанування навчальним матеріалом і забезпечують належний рівень засвоєння навчального матеріалу.

Цікавим був виступ про формування соціокультурної компетентності у здобувачів освіти як засобу виховання свідомих патріотичних почуттів та приклади використання її на уроках словесності  Тетяни Паляниці, викладача української мови та літератури ДПТНЗ «Луцьке ВПУ будівництва та архітектури». Володимир Місюра, заступник директора з навчально-виховної роботи училища, поет, член Національної Спілки письменників України  презентував для учасників секції свій поетичний доробок.  Творчим і яскравим  завершенням обласної секції викладачів словесності ЗП(ПТ)О стала екскурсія в музей декоративно-прикладного мистецтва, яку провів Анатолій Стельмах, старший майстер відділення художніх ремесел.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...